fbpx

7 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι αφυγραντήρα

Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν χρειάζονται αφυγραντήρα ή όχι και δεν μπορείς με τίποτα να επιλέξεις τι πρέπει να κάνεις, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα σημάδια που όλα μαζί ή το κάθε ένα ξεχωριστά, αποτελούν αιτία για να αγοράσεις αφυγραντήρα.

1)      Αλλεργικά συμπτώματα (βουλωμένη μύτη, κνησμός, υγρά μάτια, φτέρνισμα, συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή, δερματικά εξανθήματα).
2)      Κρίσεις άσθματος.
3)      Κηλίδες νερού στους τοίχους ή το ταβάνι του σπιτιού.
4)      Χώροι υψηλής υγρασίας με ανεπαρκή εξαερισμό ή χωρίς αερισμό (π.χ. μπάνιο)
5)      Συμπύκνωση υδρατμών στα τζάμια του σπιτιού.
6)      Μαύρες κηλίδες μούχλας που αναπτύσσονται στους τοίχους.
7)      Οσμή μούχλας η οποία δεν συνοδεύεται απαραίτητα από μαύρα σημάδια. Η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε τοίχους, ταπετσαρίες, γυψοσανίδες ή σε κάθε άλλο σκοτεινό και υγρό σημείο του σπιτιού σου, που μπορεί και να μην είναι ορατό στο γυμνό μάτι.
Αν λοιπόν έστω και ένα από τα παραπάνω σημάδια είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου, τότε η αγορά ενός αφυγραντήρα είναι μονόδρομος.

Τα οφέλη από την επιλογή να έχεις αφυγραντήρα στο σπίτι σου είναι πολλά.

 

Ενδεικτικά:

 

·         Μειώνει τα επίπεδα υγρασίας, καθιστώντας το σπίτι σου λιγότερο φιλόξενο σε αλλεργιογόνα και βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα. Έτσι, αναπνέεις με περισσότερη ευκολία.
·       Βοηθά στην εξάλειψη των ακάρεων σκόνης που αναπτύσσονται σε υγρά κλίματα, δημιουργώντας ένα δυσμενές περιβάλλον για την επιβίωσή τους και προλαμβάνοντας πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την παρουσία τους στο περιβάλλοντα χώρο.
·         Προστατεύει το σπίτι σου, γιατί τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να καταστρέψουν τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σου. Το ξύλο αρχίζει να σαπίζει, τα μεταλλικά αντικείμενα αρχίζουν να σκουριάζουν και οι τοίχοι μαυρίζουν.
·         Σε βοηθάει να αισθάνεσαι άνετα γιατί όταν υπάρχει υγρασία στο χώρο σου, αισθάνεσαι τόσο το κρύο όσο και τη ζέστη σε πολύ πιο έντονο βαθμό, από ό,τι σε συνθήκες μη υγρασίας.
·        Εξοικονομεί χρήματα καθώς μειώνει το ενεργειακό κόστος και βοηθά το κλιματιστικό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Όταν ο αέρας είναι υγρός το κλιματιστικό καταβάλλει διπλάσια προσπάθεια για να απομακρύνει την υγρασία και στη συνέχεια να δροσίσει την ατμόσφαιρα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να το αντικαθιστάς και να το συντηρείς πιο συχνά.
 

Εφόσον λοιπόν αποφάσισες ότι θα αγοράσεις αφυγραντήρα, τώρα θα πρέπει να επιλέξεις:

Ποιος είναι ο κατάλληλος

και
Ποιος από όλους αυτούς που κυκλοφορούν στην αγορά σου ταιριάζει περισσότερο

Η αλήθεια είναι, ότι όλοι οι αφυγραντήρες που διατίθενται στο εμπόριο εξασφαλίζουν τα περισσότερα από τα παραπάνω οφέλη.

Εσύ όμως δεν θα ήθελες κάτι παραπάνω από τον αφυγραντήρα σου;

Αν η απάντησή σου είναι θετική τότε θα πρέπει να επιλέξεις έναν από τους αφυγραντήρες της Σειράς PREMIER της εταιρείας MORRIS:
 • Σειρά 24lt  MDE – 2428i / MDE – 2427i
 • Σειρά 20lt  MDE – 2026i
 • Σειρά 16lt  MDE – 1625i

Σε τι διαφέρουν:

 

 • Έχουν 10 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για τον συμπιεστή και 5 χρόνια για την υπόλοιπη συσκευή.
 • Έχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ισχύος που τα κάνει πρωτοπόρα στην αγορά!
 • Διαθέτουν συμπιεστές υψηλής απόδοσης εξασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.
 • Είναι τα μόνα που έχουν έξυπνο τηλεχειριστήριο με ένδειξη θερμοκρασίας και υγρασίας για μέγιστη ευκολία στη χρήση.
 • Έχουν τις ιδανικές διαστάσεις ώστε να συνδυάζουν ένα λειτουργικό μέγεθος δεξαμενής χωρίς όμως να γίνονται ένα σταθερό εμπόδιο μέσα στο καθιστικό σας.
 • Έχουν τον πλέον μοντέρνο σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένοι από ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας πλαστικά
 • Έχουν ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργίας με μεγάλη οθόνη στο μπροστινό μέρος και φωτισμό που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας του χώρου.
 • Έχουν φίλτρο σκόνης και φίλτρο ενεργού άνθρακα για την κατακράτηση και εξουδετέρωση βλαβερών χημικών αερίων.
 • Διαθέτουν λειτουργία ιονισμού που απελευθερώνει αρνητικά ιόντα και εξουδετερώνει τις οσμές, τον καπνό, την σκόνη και τα αλλεργιογόνα στοιχεία της ατμόσφαιρας.
 • Διαθέτουν λειτουργία απολύμανσης του αέρα με υπεριώδη ακτινοβολία UV.
 • Έχουν 3 θέσεις λειτουργίας ανεμιστήρα και αυτόματη κίνηση περσίδων.
 • Διαθέτουν χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής σε διάστημα 1 έως 24 ώρες.
 • Έχουν τη δυνατότητα αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
 • Έχουν ειδική λειτουργία για το στέγνωμα των ρούχων.
 • Έχουν τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας με σύνδεση σε μόνιμη αποχέτευση.
 • Έχουν χειρολαβή και ροδάκια για εύκολη μεταφορά.
Το πιο σημαντικό όμως συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι ότι φέρουν την υπογραφή της εταιρείας MORRIS που έχει συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα και την καινοτομία.
Κάθε συσκευή Morris, είναι μία νέα πρόταση στο σύγχρονο νοικοκυριό.