fbpx

Αλλάζω ψυγείο!

Αλλάζω ψυγείο!

Η αλήθεια είναι ότι το ψυγείο είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές με την οποία συνήθως δεν αντιμετωπίζεις πολλά προβλήματα. Η διάρκεια ζωής ενός ποιοτικού ψυγείου μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, γι’ αυτό και είναι δύσκολο να πει κανείς με ακρίβεια πότε πρέπει να το αλλάξεις ή απλά χρειάζεται να καλέσεις κάποιον τεχνικό για να το επισκευάσεις.
Παρόλα αυτά, προτού το ψυγείο σου «κατεβάσει ρολά», θα σου δώσει μερικές ενδείξεις ότι έχει φθαρεί. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι θα χρειαστείς καινούριο ψυγείο στο εγγύς μέλλον.
1)      Υπερβολική Υγροποίηση
Αν το ψυγείο σου φαίνεται σαν να ιδρώνει, τότε σημαίνει ότι δεν ψύχεται σωστά. Για να το διαπιστώσεις με περισσότερη σιγουριά πρέπει να ελέγξεις το λάστιχο γύρω από την πόρτα για να δεις εάν έχει συσσωρευμένο νερό ή ακόμη και σημάδια μούχλας. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να βρεις υγρό και μέσα στο ψυγείο. Εάν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι η ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και θα αρχίσεις να το διαπιστώνεις βλέποντας ότι αλλοιώνονται τα φαγητά σου.
2)      Υπερβολική θερμότητα
Το να αισθάνεσαι ζεστό το πίσω μέρος του ψυγείου σου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Όταν όμως η θερμότητα που εκπέμπεται είναι υπερβολική, τότε κάτι δεν πάει καλά. Εάν λοιπόν το ψυγείο σου είναι καινούριο, καλό θα ήταν να καλέσεις κάποιον τεχνικό. Εάν όμως είναι παλιό σε συμφέρει καλύτερα να πάρεις ένα καινούριο, από τα να δίνεις τα χρήματά σου σε τεχνικούς.
3)      Το φαγητό αλλοιώνεται γρήγορα
Μία ακόμη χαρακτηριστική ένδειξη ότι το ψυγείο σου ζει τις τελευταίες του ημέρες, είναι όταν δεις ότι το φαγητό σου αρχίζει να χαλάει ή να μυρίζει πριν από το χρονικό όριο που ξέρεις ότι αυτό θα συμβεί. Επίσης, εάν βάλεις ένα μπουκάλι μπύρας και δεις ότι χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να το κρυώσει, αυτόματα καταλαβαίνεις ότι το ψυγείο σου δυσκολεύεται να διατηρήσει θερμοκρασία και κατά συνέπεια καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ό,τι θα έπρεπε. ?ρα, ξοδεύεις περισσότερα χρήματα και στους λογαριασμούς αλλά και στο φαγητό, μιας και όλα χαλάνε πιο νωρίς.
4)      Η κατάψυξη έχει γίνει “Η εποχή των παγετώνων”
Όταν μέσα στην κατάψυξή σου, εκτός από τα τρόφιμά σου υπάρχουν και βουνά από πάγο σίγουρα θα χρειάζεται να αφαιρέσεις πάγο για να βγάλεις την μπριζόλα που είχες βάλει στο βάθος πριν από δύο εβδομάδες. Εάν κάνεις απόψυξη και παρόλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται, τότε η αλλαγή ψυγείου είναι μονόδρομος.
5)      Είναι πάνω από 10 ετών
Υπό κανονικές συνθήκες, ένα ψυγείο μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 χρόνια. Γενικά, αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο παλιό είναι, τόσο περισσότερα χρήματα χρειάζεται για την επισκευή του. Τελικά το κόστος των επισκευών θα αρχίσει να υπερβαίνει το κόστος μιας αντικατάστασης. Εάν λοιπόν το ψυγείο σου είναι πάνω από 10 ετών και έχει ανάγκη διαρκώς από τεχνικούς, τότε δεν είναι κακή ιδέα να αρχίζεις να ψάχνεις για καινούριο.
6)      Κάνει θόρυβο
Εάν το ψυγείο σου ακούγεται σαν χαλασμένο αυτοκίνητο 50 ετών ή βουίζει διαρκώς, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όχι μόνο γιατί δεν αντέχεις τόσο θόρυβο μέσα στο σπίτι σου, αλλά κυρίως γιατί είναι προφανές ότι σε λίγο διάστημα θα πάψει να λειτουργεί. Καλό θα είναι να καλέσεις έναν τεχνικό, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως λίγα πράγματα μπορεί να κάνει.
7)      Δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό
Εάν οι λογαριασμοί της ενέργειας σου φαίνονται αρκετά πιο υψηλοί τελευταία παρόλο που προσπαθείς να κάνεις οικονομία, οι μη ενεργειακά αποδοτικές συσκευές σου ίσως να κάνουν τη διαφορά. Η σκέψη λοιπόν να αναβαθμίσεις ενεργειακά το ψυγείο σου, θα κάνει καλό στο πορτοφόλι αλλά και στο περιβάλλον σου. Πρόκειται για την κύρια συσκευή που βρίσκεται σε λειτουργία όλη την ημέρα! Επομένως, είναι άμεσα εμφανής η οποιαδήποτε μείωση στην κατανάλωση της, πόσο δε στις ημέρες μας όπου το κόστος της ενέργειας έχει εκτοξευθεί!
Τί να διαλέξεις;
 
Αν από όλα τα παραπάνω πείστηκες ότι πρέπει να αλλάξεις το ψυγείο σου, δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός. Με τις διαθέσιμες επιλογές από τη MORRIS, μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία τεράστια ποικιλία ψυγείων που βρίσκονται στην κορυφή κάθε κατηγορίας και έρχονται να καλύψουν ουσιαστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να εχεις!