search

GR | EN

Αρχική / BLOG / Αφυγραντήρες / PREMIER Class

PREMIER Class

Η σειρά Premier Class η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εταιρείας Morris.  Πως μπορεί άλλωστε να ξεχάσει κανείς τους αφυγραντήρες MDE-2026i και MDE-2428i που ήρθαν το 2017 να ταρακουνήσουν την σχεδόν στάσιμη έως τότε αγορά! Συμπαγής, και κομψός σχεδιασμός στο πρωτοποριακό για την εποχή μαύρο χρώμα..  Λειτουργία τηλεχειρισμού, πρωτοποριακά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όλες τις ταχύτητες λειτουργίας. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που έκαναν αυτά τα δύο μοντέλα να ξεχωρίσουν αμέσως στα μάτια των καταναλωτών και να αποτελέσουν στην πορεία δύο από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της αγοράς.

Παρόλο που υπάρχει μια ήδη επιτυχημένη συνταγή, η Morris δεν εφησυχάστηκε, και πάντα μέσα στα πλαίσια της διαρκούς βελτίωσης, έρχεται να παρουσιάσει τη νέα αναβαθμισμένη σειρά Premier Class.

Έτσι, και εδώ συναντάμε ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις. Πρώτη από αυτές είναι η εντελώς φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή με χρήση του οικολογικού ψυκτικού μέσου R290.  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μετά από μεγάλη επένδυση αυτή συνδυάζεται για πρώτη φορά με τη λειτουργία ιονισμού. Επακόλουθα, και εδώ συναντάμε 4 στάδια φιλτραρίσματος του αέρα (προ-φίλτρο με επικάλυψη nano silver, φίλτρο ενεργού άνθρακα, λάμπα UV και ιονισμός).

Το σημείο όμως στο οποίο πραγματικά ξεχωρίζει η σειρά Premier Class είναι τα πραγματικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος, αλλά και η πραγματικά χαμηλή στάθμη θορύβου σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των συσκευών.

Οι διαθέσιμες επιλογές σε αυτή τη σειρά είναι στα 16 λίτρα (MDP-16300I), στα 20 λίτρα (MDP-20300i) αλλά και στα 24 λίτρα (MDP-24300i). Οι δε τιμές απόδοσης είναι τόσο κορυφαίες που η εταιρεία δεν χρειάζεται να «κρύβει» νούμερα ή να τα δηλώνει «στο περίπου».

Αναφορικά, τα επίπεδα κατανάλωσης ισχύος, μετρημένη ως «δηλωμένη» (συνθήκες 26,7C με επίπεδο υγρασίας χώρου στο 60%) είναι μόλις 200W για το μοντέλο 16 λίτρων, 222W για το μοντέλο 20 λίτρων, και 275W για το μοντέλο 24 λίτρων, τιμές που είναι κορυφαίες στην αγορά.

Αντίστοιχα και στα επίπεδα θορύβου τα νούμερα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά χωρίς να χρειάζεται κάποια «μαρκετίστικης» προσθήκη λειτουργίας «ύπνου» ή, δήλωση τιμών «χαμηλότερη από» ώστε να φανούν τα νούμερα πιο ελκυστικά! Έτσι, οι τιμές στα πραγματικά επίπεδα λειτουργίας χαμηλής και υψηλής ταχύτητας διαμορφώνονται σε 37/39dB για το μοντέλο 16 λίτρων, 38/40dB για το μοντέλο 20 λίτρων, και 37/40dB για το μοντέλο των 24 λίτρων!

Ερευνώντας λίγο παραπάνω και ψάχνοντας να βρούμε το πως γίνεται να συνδυάζεται η τόσο χαμηλή κατανάλωση ρεύματος με την υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα τα τόσο χαμηλά επίπεδα θορύβου, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το μυστικό βρίσκεται στον εσωτερικό σχεδιασμό και στα υλικά!

Πέρα από τους συμπιεστές κορυφαίας ποιότητας, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση, παρατηρούμε ότι η προσέγγιση της Morris είναι να φτάσει στη «ρίζα» παρά το αυξημένο κόστος. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της βασικής αρχής σχεδιασμού των αφυγραντήρων τεχνολογίας συμπιεστή, η απόδοση σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση μπορεί να επιτευχθεί αυξάνοντας τον όγκο του αέρα που περνάει από τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής (evaporator/condenser ή αντίστοιχα εξατμιστής/συμπυκνωτής στα Ελληνικά!). 

Η εύκολη λύση, που ακολουθείται από τους περισσότερους, είναι η αύξηση του εξερχομένου όγκου αέρα, κάτι το οποίο όμως σημαίνει αύξηση της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα και άρα αυξημένο θόρυβο.


Αντίθετα, η Morris αποφάσισε να επανασχεδιάσει τα στοιχεία evaporator/condenser ώστε να έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια, αυξάνοντας τη χρήση του χαλκού αλλά και του αλουμινίου. Με αυτό τον τρόπο, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα λειτουργίας του ανεμιστήρα, και άρα τα επίπεδα θορύβου, επιτυγχάνεται πολύ υψηλότερο ποσοστό αφύγρανσης σε κάθε «πέρασμα του αέρα». Μια προσέγγιση ιδιαίτερα ευφυής καθότι όχι μόνο προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, υψηλή απόδοση, και χαμηλά επίπεδα θορύβου, αλλά παράλληλα παρέχει αυξημένη μακροζωία στη συσκευή καθώς της επιτρέπει να λειτουργεί πιο «ξεκούραστα».

Όπως είναι αναμενόμενο, και εδώ φυσικά συναντούμε όλες τις ευκολίες αλλά και λεπτομέρειες για τις οποίες ήταν ήδη γνωστή η
Morris.

·         κινούμενες περσίδες για την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα.

·         το πραγματικό χερούλι μεταφοράς.

·         τα περιστρεφόμενα ροδάκια.

·         την πρωτοποριακή χρωματική αλλά και ψηφιακή ένδειξη του επιπέδου υγρασίας στην πρόσοψη.

·         την έξυπνη αυτόματη λειτουργία smart όπου η συσκευή καθορίζει τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου παρέχοντας οικονομική αλλά και πρακτική λειτουργία.

·         βελτιωμένο και επανασχεδιασμένο τηλεχειριστήριο με την πρωτοποριακή λειτουργία i-Feel!

Σε όλα αυτά, έρχονται πλέον και περαιτέρω βελτιώσεις:

·         Προσθήκη παιδικού κλειδώματος πληκτρολογίου.

·         Αύξηση του καλωδίου ρεύματος στα 1.8 μέτρα.

·         Δωρεάν σωλήνας σύνδεσης στην αποχέτευση.

 

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΩΝ MORRIS