fbpx

Έχεις κλιματιστικό; Έχεις τον απόλυτο έλεγχο στον αέρα του σπιτιού σου!

Έχεις κλιματιστικό; Έχεις τον απόλυτο έλεγχο στον αέρα του σπιτιού σου!

Όταν το κλιματιστικό σου είναι σε λειτουργία, σίγουρα έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ο αέρας στο σπίτι πρέπει κάποια στιγμή να ανανεωθεί…
Και αν σου έλεγαν ότι μπορεί το ίδιο το κλιματιστικό σου να κάνει μόνο του αυτή τη δουλειά, πώς θα αντιδρούσες;
 
Σίγουρα βέβαια θα σκεφτείς, ότι παίρνεις αρκετό αέρα με το άνοιγμα και το κλείσιμο των παράθυρων ή της μπαλκονόπορτας. Αυτό δεν αρκεί;
Δεδομένου ότι ο εξωτερικός αέρας είναι ζεστός, υγρός και συνήθως βρώμικος, ίσως να μην αρκεί να ανανεώνεται με φυσικό τρόπο… Αυτό που ισχύει γενικά είναι ότι περίπου μόνο 5 – 10% του εξωτερικού αέρα είναι επιθυμητό.
Τα προϊόντα δε που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και συμπτώματα άσθματος. Ενδεικτικά, στον αέρα του σπιτιού μιας μέσης οικογένειας μπορείς να διακρίνεις καπνό από τσιγάρα και κεριά, ίχνη από καθαριστικά για επιφάνειες, οικοδομικά υλικά (φορμαλδεΰδη και ραδόνιο), μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου καθώς και υγρασία που αναπτύσσει μύκητες, βακτήρια και μούχλα.
Η ανανέωση του αέρα από τα ίδια τα air conditions είναι πλέον η νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή μας. Δεν χρειάζεται πια να ανησυχείς για τον αέρα που αναπνέεις στο σπίτι σου. Ούτε θα έχεις πια αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση στην ατμόσφαιρα που κάνει πολλούς να μην θέλουν να ενεργοποιήσουν το air condition.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται. Τα air conditions παλαιότερης τεχνολογίας δημιουργούν εκτός από δροσιά/ζέστη, και μια δυσάρεστη αίσθηση στην ατμόσφαιρα που δύσκολα μπορείς να ανεχτείς για πολύ ώρα.
Το μέλλον ανήκει στα κλιματιστικά που θα έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, απαλλάσοντάς σε από το άγχος ότι πρέπει να αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα.
Ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι ο αέρας της εξωτερικής ατμόσφαιρας δεν είναι και απόλυτα ασφαλής, το μόνο που κάνεις αφήνοντας ανοιχτά, είναι να σπαταλάς ενέργεια και χρήμα μιας και αναγκάζεις τα κλιματιστικά σου να δουλεύουν στο full.
Για αυτό το λόγο, η MORRIS έρχεται και προσφέρει μια νέα σειρά υπερσύγχρονων κλιματιστικών τα οποία μπορούν να φέρνουν αέρα από έξω, διατηρώντας την ατμόσφαιρα καθαρή και απόλυτα κατάλληλη ακόμη και για ένα βρέφος! Το θέμα βέβαια εδώ είναι ότι ίσως να μην αρκεί η εισροή φρέσκου αέρα και να χρειάζεσαι κάτι ακόμα περισσότερο…
Αυτό δηλαδή που θα ήθελες ιδανικά, θα ήταν να γνωρίζεις ακριβώς κατά πόσο ο αέρας που αναπνέεις στο σπίτι σου είναι ασφαλής ή όχι.
 
Αν θέλεις λοιπόν όλα τα παραπάνω, το κλιματιστικό που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει τις παρακάτω λειτουργίες:
1)      Σύστημα Fresh Air
Με αυτό το σύστημα εισάγεται φρέσκος αέρας από το εξωτερικό περιβάλλον, όταν εσύ το θελήσεις. Δεν είναι όμως ότι εισάγει μόνο φρέσκο αέρα. Αυτό που κάνει ταυτόχρονα είναι ότι μέσω του πολλαπλού συστήματος καθαρισμού, διαχέει στην ατμόσφαιρα καθαρό φρέσκο αέρα.
2)      Λειτουργία ελέγχου ποιότητας του αέρα
Αυτό επιτυγχάνεται σε πραγματικό χρόνο και όταν το θελήσεις εσύ, μέσω ενός ενσωματωμένου αισθητήρα TVOC που μετράει και αναλύει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και ταυτόχρονα ενημερώνει με οπτική ένδειξη, πότε ο αέρας είναι ακίνδυνος ή επικίνδυνος για την υγεία σου. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις ακριβώς πότε πρέπει να θέσεις σε λειτουργία το σύστημα Fresh Air.
 
 
 
Οι επιλογές MORRIS
Η εταιρεία MORRIS εξασφαλίζοντας πάντα τεχνολογική υπεροχή για τα προϊόντα της, διαθέτει 2 μοντέλα κλιματιστικών με τις παραπάνω λειτουργίες, πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά στο χώρο των ηλεκτρικών συσκευών.
Τα μοντέλα:
και
διαθέτουν:
·         Σύστημα Fresh Air
·         Λειτουργία TVOC
·         Υψηλή ενεργειακή κλάση A+++
·         Λειτουργία WiFi
·         Τεχνολογία Smart Flow για ήπια διάχυση του αέρα στον χώρο
·         Τεχνολογία ifeel με αισθητήρα θερμοκρασίας
·         Λειτουργία αυτοκαθαρισμού για την εσωτερική μονάδα
·         Αντιμουχλική λειτουργία