fbpx

Επαγωγικές Εστίες – Το Μέλλον στο Μαγείρεμα

Επαγωγικές Εστίες – Το Μέλλον στο Μαγείρεμα

Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί, πώς είναι δυνατόν η τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο πολύ, να έχουν γίνει άλματα στον ανθρώπινο πολιτισμό και παρόλα αυτά κάποιες απλές συνήθειες της καθημερινότητάς μας να έχουν εξελιχθεί ελάχιστα ή καθόλου. Μία τέτοια συνήθεια είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε. Έχουμε μεν αφήσει πίσω μας το άναμμα της φωτιάς στο τσουκάλι, αλλά και πάλι δεν ταλαιπωρούμαστε με την ταχύτητα, την ασφάλεια, τον έλεγχο της θερμότητας και το καθάρισμα των εστιών;
Η απάντηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην ανάγκη μας για ένα νέο τρόπο μαγειρέματος είναι οι επαγωγικές εστίες.

Πώς λειτουργούν
Οι επαγωγικές εστίες θερμαίνουν με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή η οποία είναι με απλά λόγια η εμφάνιση ηλεκτρισμού λόγω μαγνητικού πεδίου. Για το λόγο αυτό το μαγειρικό σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κατασκευασμένο ή να περιέχει σημαντικές ποσότητες από ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο. Τέτοια σκεύη είναι όσα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα με μαγνητική βάση, σκεύη εμαγιέ αλλά και μαντεμένια. Αυτό που ισχύει στις επαγωγικές εστίες, είναι ότι θερμαίνουν μόνο εκεί που το σκεύος έρχεται σε επαφή με τη μαγνητική βάση και συνεπώς δημιουργείται μαγνητικό πεδίο. Αν πάνω στην επιφάνεια δεν υπάρχει το κατάλληλο σκεύος που θα δημιουργήσει μαγνητισμό, τότε η επιφάνεια θα παραμείνει κρύα.
Γιατί να χρησιμοποιήσω επαγωγική εστία

 • Αμεση Θέρμανση: Συγκριτικά με τις υπόλοιπες εστίες (κεραμικές και αερίου), οι επαγωγικές εστίες προσφέρουν πολύ πιο άμεση  θερμότητα, μιας και την παράγουν στοχευμένα στο σκεύος.
 • Αποτελεσματική Θερμική Aπόδοση: Λόγω του γεγονότος ότι η θερμότητα παράγεται  στοχευμένα στο σκεύος, δεν γίνεται καμία διάχυση στην υπόλοιπη επιφάνεια της εστίας. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι κατά 70% πιο αποτελεσματικός από τον συμβατικό, απαιτώντας πολύ λιγότερο χρόνο.
 • Ασφάλεια: Ο παράγοντας αυτός είναι πολύ σημαντικός κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Συγκεριμένα, όταν απομακρύνεις το σκεύος από την επαγωγική εστία, η τελευταία απενεργοποιείται αυτόματα και σε αρκετές περιπτώσεις μπορείς να ακουμπήσεις το χέρι σου ακόμη και μετά από μερικά δευτερόλεπτα, δίχως να καείς.
 • Εύκολο Καθάρισμα: Δεδομένου ότι το καθάρισμα των συμβατικών εστιών είναι ένας εφιάλτης για όλους μας – μιας και είναι σχεδόν απίθανο να αποφύγει κανείς να πέσει μέρος του φαγητού έξω από το σκεύος την ώρα που μαγειρεύει – οι επαγωγικές εστίες θα σε απαλλάξουν από αυτό το πρόβλημα. Επειδή εκτός της επιφάνειας του μαγνητικού πεδίου δεν αναπτύσσεται θερμότητα, είναι αδύνατον να πέσει κάτι εκτός του σκεύους και να κολλήσει, γιατί όλη η υπόλοιπη επιφάνεια είναι κρύα. ?ρα ξεχνάς το τρίψιμο και την ταλαιπωρία. Η κουζίνα σου πλέον καθαρίζει με ένα απλό πανάκι.
 • Εξοικονόμηση Ενέργειας: Εφόσον η θερμότητα στις επαγωγικές εστίες παράγεται άμεσα και δεν σπαταλάται, η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ πιο περιορισμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες εστίες – τουλάχιστον κατά 20% – ανάλογα με τον τύπο και τις ιδιότητες της συσκευής.
Η πρόταση της MORRIS

Η εταιρεία MORRIS, πρωτοστατώντας στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές με τεχνολογίας αιχμής, παρουσιάζει στην αγορά των επαγωγικών εστιών το μοντέλο MIF-65368 4  Ευέλικτων Ζωνών.

Τα πλεονεκτήματα των επαγωγικών εστιών της MORRIS

Η MORRIS έρχεται και προτείνει ένα μοντέλο με χαρακτηριστικά που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή σου. Πέραν λοιπόν των κλασικών ιδιοτήτων που διαθέτουν όλες οι επαγωγικές εστίες, το μοντέλο MIF-65368 έχει επιπλέον:

 1. Ευέλικτες ζώνες (λειτουργία Bridge). Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς σκεύη μεγάλων διαστάσεων, η λειτουργία αυτή επιτρέπει να ενώσεις 2 ζώνες μαγειρέματος, δημιουργώντας μια μεγάλη ενιαία ζώνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις απλά το σκεύος που επιθυμείς πάνω στη νέα μεγάλη ζώνη.
 2. Χειριστήριο τύπου “Slider control”. Δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζεις εύκολα την εστία, αντικαθιστώντας τον κλασικό τρόπο ρύθμισης με βήματα. Απλά αγγίζεις τον δείκτη για να επιλέξεις το επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας.
 3. Λειτουργία ενίσχυσης “Boost function”. Και οι 4 ζώνες μαγειρέματος είναι εφοδιασμένες με αυτήν την λειτουργία, η οποία αυξάνει την ισχύ της εστίας. Με αυτό τον τρόπο, μειώνεις κατά 30% τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας του φαγητού.
 4. Ένδειξη υπολοίπου θερμότητας για κάθε ζώνη. Με αυτή την ένδειξη, προειδοποιείσαι ότι η ζώνη μαγειρέματος έχει υψηλή θερμοκρασία ακόμα και αφού την έχεις σβήσει, κάνοντας το μαγείρεμα ασφαλές και πρακτικό.
 5. Λειτουργία αυτόματου βρασίματος. Η λειτουργία αυτή, κατεβάζει αυτόματα τη θερμοκρασία του μαγειρέματος μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και είναι χρήσιμη για τις περιπτώσεις που μαγειρεύεις φαγητά τα οποία πρέπει να έρθουν σε βρασμό γρήγορα και στη συνέχεια να βράσουν κανονικά.
 6. Χρονοδιακόπτης με λειτουργία απενεργοποίησης για κάθε ζώνη ξεχωριστά. Έτσι μπορείς να μαγειρεύεις ταυτόχρονα πολλά φαγητά. Με τη λήξη του χρόνου λειτουργίας που έχεις θέσει για κάθε ζώνη, γίνεται αυτόματη απενεργοποίηση, ενώ ειδοποιείσαι από τη συσκευή με ηχητικό σήμα.
 7. Παιδικό κλείδωμα. Η λειτουργία αυτή αποτρέπει την ενεργοποίηση της συσκευής από παιδιά, καθιστώντας τις εστίες απολύτως ασφαλείς.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα → Η υπογραφή MORRIS

Το πιο σπουδαίο πλεονέκτημα των επαγωγικών εστιών της εταιρείας MORRIS αλλά και κάθε συσκευής της, είναι το γεγονός ότι φέρουν το όνομά της, το οποίο συνδέεται στη συνείδησή μας με:

üτην Ποιότητα

üτην Αντοχή

üτην Πρωτοπορία

Το τρίπτυχο που έχει κάνει τη MORRIS μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο είδος της.