fbpx

Εσύ καθαρίζεις το κλιματιστικό σου;

Εσύ καθαρίζεις το κλιματιστικό σου;

Μέχρι σήμερα η συντήρηση και ο καθαρισμός του κλιματιστικού σου, ακουγόταν σαν κάτι παντελώς άχρηστο και δύσκολο. Για ποιο λόγο να ασχοληθείς με κάτι το οποίο λειτουργεί μια χαρά; Στην προκειμένη περίπτωση, σκέφτεσαι ότι εφόσον δροσίζει/θερμαίνει το χώρο σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Και όμως χρειάζεται… 

Αν όμως δεν πείθεσαι ότι ίσως θα πρέπει να αντιμετωπίζεις πιο σοβαρά τη συντήρηση του κλιματιστικού σου, παρακάτω παρατίθενται ένα προς ένα τα οφέλη από τη σωστή συντήρησή του.
 
 
 
1.      Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα.
Όταν τα φίλτρα είναι λερωμένα και βουλωμένα από συσσωρευμένη σκόνη και υπολείμματα, παρεμποδίζεται η κανονική ροή του αέρα έχοντας ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό σου, να καταβάλει πιο έντονη προσπάθεια από ό,τι θα έπρεπε. Επίσης, όταν η σκόνη καλύπτει το πηνίο του εξατμιστή, μειώνεται η ικανότητα απορρόφησης θερμότητας και άρα και η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα ψύξης του κλιματιστικού. Καθαρίζοντας το κλιματιστικό σου, δίνεις τη δυνατότητα στη μονάδα να λειτουργεί με άνεση επανακτώντας τη χαμένη αποδοτικότητά της.
2.      Χαμηλότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε ένα μέσο νοικοκυριό, τα κλιματιστικά περιλαμβάνουν ένα σημαντικά μεγάλο μέρος της μηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν, το κλιματιστικό δεν έχει καθαριστεί, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, γιατί καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να λειτουργήσει, αυξάνοντας το λειτουργικό του κόστος και καταναλώνοντας 5-10% περισσότερη ενέργεια. Καθαρίζοντας λοιπόν τη μονάδα του κλιματιστικού σου, εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα.
3.      Λιγότερα χρήματα σε ακριβές επισκευές και αντικατάσταση μονάδων.
Εάν, είτε από αμέλεια, είτε γιατί θεωρείς ότι με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς χρήματα, δεν συντηρείς σωστά το κλιματιστικό σου, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο επιζήμιες οικονομικά από το κόστος μίας απλής συντήρησης. Καθώς η μονάδα του κλιματιστικού σου θα συγκεντρώνει περισσότερη σκόνη, θα είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί. Επιπλέον, θα είναι επιρρεπής στην υπερθέρμανση και τη συσσώρευση πάγου, διατρέχοντας τον κίνδυνο η ζημιά να μην διορθώνεται ή να απαιτεί πολλά χρήματα για να διορθωθεί. Η σωστή συντήρησή του από έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα ανιχνεύσει εγκαίρως πιθανά προβλήματα, θα σε αποτρέψει από δαπανηρές λύσεις που θα χρειαστούν στο μέλλον και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σου.
4.      Καλύτερη ποιότητα αέρα.
Η αλήθεια είναι ότι το κλιματιστικό σου δεν δροσίζει/θερμαίνει μόνο το σπίτι σου. Βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αέρα, ώστε να είναι η ατμόσφαιρα καθαρή και υγιεινή. Μια μονάδα που δεν έχει καθαριστεί σωστά, είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν μικρόβια, μύκητες και βακτήρια.. Κάθε φορά που ενεργοποιούμε ένα μη καθαρισμένο κλιματιστικό, διοχετεύονται στον αέρα μολυσμένα σωματίδια, εκθέτοντας τον οργανισμό σου σε μία ποικιλία αναπνευστικών λοιμώξεων και προκαλώντας κρίσεις άσθματος.
Η σωστή και τακτική συντήρηση του κλιματιστικού σου λοιπόν, ωφελεί όχι μόνο την τσέπη σου αλλά κυρίως την υγεία τη δική σου αλλά και της οικογένειάς σου.
Ετήσια συντήρηση κλιματιστικών από την Αμοιρίδης – Σαββίδης
Εχεις πλέον πειστεί για την αναγκαιότητα του καθαρισμού του κλιματιστικού σου. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν μετά είναι:
       I.          Έχω επιλέξει τον κατάλληλο τεχνικό;
     II.          Μήπως είναι λίγο ακριβός;
Με τη νέα υπηρεσία της Αμοιρίδης – Σαββίδης, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον ούτε για το κόστος, αλλά ούτε και για τον αν ο τεχνικός όπου ανέθεσες την καθαριότητα και τη συντήρηση του κλιματιστικού σου έκανε σωστά τη δουλειά του.
 
Με 20 ευρώ οι τεχνικοί του ομίλου ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία:
·        Καθαρισμός των στοιχείων των εσωτερικών μονάδων με χημικό υγρό
·        Καθαρισμός των στοιχείων των εξωτερικών μονάδων
·        Καθαρισμός των ανεμιστήρων των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
·        Καθαρισμός των αποχετεύσεων των συμπυκνωμάτων
·        Έλεγχος προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή
·        Καθαρισμός των φίλτρων αέρα – περσίδας
·        Σύσφιξη των καλωδίων παροχής στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα, καθώς και των καλωδίων εντολών
·        Καθαρισμός φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων
·        Έλεγχος για τυχόν διαρροές ψυκτικού υγρού
·        Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας
·        Συμπλήρωση ειδικού δελτίου συντήρησης
Έτσι, είσαι πλέον ήσυχος για το κλιματιστικό σου!
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ