fbpx

Ετοιμαστείτε για τον χειμώνα!

Ναι είναι αλήθεια. Αρχίζει να κάνει κρύο. Σε λίγο θα κάνει και πιο πολύ… Έξω είναι σκοτεινά…

Είναι επίσημο. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών…
Ψυχραιμία! Δεν είναι τόσο σκούρα τα πράγματα. Ο χειμώνας δεν είναι μόνο κρύο και σκοτεινιά… Είναι και η εποχή του cocooning, των Χριστουγέννων, της ζεστής σοκολάτας, του μυρωδάτου ζεστού καφέ, του τζακιού και των Σαββατιάτικων βραδινών ταινιών στο σπίτι με φίλους ή χωρίς…
Όλα αυτά είναι ένα κομμάτι από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας. Είναι η απόδειξη ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι ή να γίνει η αγαπημένη σου εποχή!
Για να απολαύσεις όμως τον χειμώνα σε όλη την λαμπρή του δόξα, ίσως να χρειάζεσαι μια μικρή βοήθεια από συσκευές που θα σε διευκολύνουν τις κρύες ήμερες, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή σου. Ο κατάλληλος εξοπλισμός θα σου δώσει τη δυνατότητα να χαίρεσαι την κάθε χειμωνιάτικη ημέρα, χωρίς να ανατρέχεις κάθε τόσο στις μετεωρολογικές προβλέψεις για να δεις τι καιρό θα κάνει αύριο.
Χρειάζεσαι συσκευές που θα σε βοηθάνε να μην φοβάσαι τον καιρό!
Ακολουθεί μία λίστα από συσκευές που είναι αναγκαίες, προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα για τον χειμώνα που έρχεται:
1)      Ψυγείο ή  Ψυγειοκαταψύκτης ή Καταψύκτης
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά τον χειμώνα χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ένα ψυγείο – ψυγειοκαταψύκτη – καταψύκτη.  ʼλλωστε, είναι λίγες οι φορές που το κρύο είναι τσουχτερό και δεν θέλουμε να βγούμε καθόλου από το σπίτι;
2)      Πλυντήριο πιάτων
Το ζεστό νερό το χειμώνα, ίσως είναι από τα πιο πολύτιμα αγαθά. Δεν μπορείς να το σπαταλάς για το πλύσιμο των πιάτων, με την τιμή του ρεύματος, του πετρελαίου και του αερίου στα ύψη! Το πλυντήριο πιάτων λοιπόν θα σε απαλλάξει από αυτό το χειμωνιάτικο άγχος!
3)      Πλυντήριο – στεγνωτήριο ρούχων ή Στεγνωτήριο
Συνδυαστικά ή μόνο του, το στεγνωτήριο ρούχων, θα σου λύσει τα χέρια και θα σε απαλλάξει από μεγάλο άγχος. Ξέρεις πολύ καλά ότι το άπλωμα των ρούχων τον χειμώνα είναι ένας εφιάλτης, ο οποίος καταλήγει με την απλώστρα στη μέση του σαλονιού, στην ύστατη προσπάθεια να στεγνώσει η μπουγάδα σου που από τη βροχή και την υγρασία δεν στεγνώνει με τίποτα! Το στεγνωτήριο λοιπόν, θα σου λύσει τα χέρια κάνοντας το στέγνωμα των ρούχων παιχνιδάκι.
4)      Αφυγραντήρας
Όταν τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι είναι υψηλά, τότε η αίσθηση του κρύου είναι αυξημένη και αυτομάτος ο χειμώνας γίνεται πιο δύσκολος. Επενδύοντας σε έναν αφυγραντήρα, μπορείς να ελέγξεις απόλυτα την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου απαλλάσσοντάς την από υδρατμούς, διατηρώντας τον αέρα στεγνό και εξασφαλίζοντας ένα υγιές περιβάλλον.
5)      Θερμαντικές συσκευές
Ακόμη και αν το σπίτι σου διαθέτει θέρμανση κλασικού τύπου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή αντλία θερμότητας), υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένα δωμάτιο που είναι πιο κρύο από τα υπόλοιπα. Οι θερμαντικές συσκευές, όπως είναι το θερμαντικό σώμα με φυσικό μάρμαρο, τα διαφόρων ειδών θερμαντικά panels, τα καλοριφέρ λαδιού, τα αερόθερμα και οι θερμοπομποί, αποτελούν την ιδανική λύση για γρήγορη και εύκολη ζεστασιά όπου και όποτε θες.
6)      Ηλεκτρικό επίστρωμα
Δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία από το να σε περιμένει ένα κρύο κρεβάτι τον χειμώνα… Το πρόβλημα όμως αυτό λύνεται αυτόματα, από τη στιγμή που θα θέσεις σε λειτουργία το ηλεκτρικό επίστρωμα. 5 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο, αρκούν για να ζεστάνουν το στρώμα με μια γλυκιά θερμότητα θαλπωρής που θα σε κάνει να απολαύσεις τον ύπνο σου.
7)      Βραστήρας – Καφετιέρα – Φρυγανιέρα
Το ιδανικό τρίπτυχο για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα πρωινό που περιλαμβάνει ζεστό καφέ, φρυγανισμένο ψωμί και μια ζεστή σοκολάτα. Για να τα χαρείς όμως όλα αυτά χρειάζεται να έχεις στη κουζίνα σου μία καφετιέρα, έναν βραστήρα και μία φρυγανιέρα για να δημιουργήσεις το ιδανικό πρωινό.