fbpx

Γιατί να προτιμήσεις έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές;

Έτσι ξαφνικά η ζωή μας άλλαξε… Ο 21ος αιώνας έχει εξελιχθεί αναμφισβήτητα στον χρυσό αιώνα της τεχνολογίας. Οι ανακαλύψεις που εφαρμόστηκαν στις τηλεπικοινωνίες, χρησιμοποιήθηκαν και στα σπίτια μας, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών να αλλάξουν τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε στο χώρο μας, αυτοματοποιώντας την καθημερινότητά μας.

Οι έξυπνες συσκευές είναι η νέα μας πραγματικότητα.
Πριν όμως δούμε πως έχουν επηρεάσει τη ζωή μας, θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς είναι η έξυπνη τεχνολογία των οικιακών συσκευών.
Με τον όρο έξυπνος οικιακός αυτοματισμός αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε σύνολο συσκευών ή συστημάτων που μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα και εξ αποστάσεως από ένα κοινό δίκτυο και μια συσκευή με οθόνη αφής. Εάν για παράδειγμα, η τεχνολογία στο σπίτι μας λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύστημα για τον έλεγχο της τηλεόρασης, των ηχείων, του ψυγείου και ούτω καθεξής, αυτό θεωρείται ένα “έξυπνο σπίτι”.
Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία του “έξυπνου σπιτιού” δίνει έναν αέρα πολυτέλειας στους χρήστες του καθώς όλα γίνονται πιο εύκολα.
Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό;
 
1)      Ελέγχεις όλες τις συσκευές σου από ένα σημείο
Εφόσον ο χώρος σου έχει WiFi, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα smartphone ή ένα tablet με πρόσβαση το διαδίκτυο, την smart εφαρμογή της TUYA και είσαι έτοιμος να αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητές των έξυπνων συσκευών σου. Με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται η καθημερινή σου ρουτίνα αφού έχεις για παράδειγμα τη δυνατότητα στο δρόμο της επιστροφής από την προπόνηση να θέσεις σε λειτουργία  το κλιματιστικό σου, ώστε όταν φτάσεις στο σπίτι να έχεις ακριβώς τη θερμοκρασία που θες.
2)      Λαμβάνεις βοηθητικές ειδοποιήσεις
Πολλές έξυπνες πληροφορίες μπορούν να διοχετευτούν κατευθείαν στις έξυπνες συσκευές σου, δίνοντας σου την αίσθηση ασφάλειας που χρειάζεσαι στο σπίτι σου. Σε ειδοποιούν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συσκευή, ώστε να μπορείς να προλάβεις μελλοντικά προβλήματα.
3)      Εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα
Ενώ το αρχικό κόστος μιας έξυπνης συσκευής, μπορεί να είναι υψηλότερο από μια παραδοσιακή συσκευή, θα κερδίσεις τόσα χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας που γρήγορα θα κάνεις απόσβεση του αρχικού ποσού. Οι έξυπνες συσκευές σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τη χρήση της ενέργειας και να λαμβάνεις σχόλια για το πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή σου.
4)      Παραμένεις ασφαλής
Όλες οι έξυπνες συσκευές διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η σόμπα που χρησιμοποιείς καθημερινά, μπορεί να γίνει γρήγορα επικίνδυνη, αν ξεχάσεις να τη σβήσεις ή αν αφήσεις σε κοντινή απόσταση κάτι που θα μπορούσε εύκολα να πάρει φωτιά. Μία έξυπνη συσκευή μπορεί να σε ειδοποιήσει εγκαίρως ότι έχει για παράδειγμα υπερθερμανθεί ή να απενεργοποιηθεί από μόνη της ώστε να είναι όλα υπό έλεγχο.
5)      Απλοποιείς την καθημερινότητά σου
Όλη η ιδέα των έξυπνων συσκευών στηρίζεται στο να κάνει τα σπίτια πιο βολικά, βοηθώντας σε να εξοικονομείς χρόνο στην κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι. Όλες οι έξυπνες συσκευές συνδέονται μέσω WiFi, παρέχοντας τον έλεγχο όλου του σπιτιού μέσα από την οθόνη του κινητού σου χωρίς να χρειάζεται καν να είσαι εκεί!
Ήρθε η ώρα να σκεφτείς έξυπνα!
 
Κάποτε, το να μπορεί να ελέγχει κανείς τις ηλεκτρικές του συσκευές μέσα από ένα τηλέφωνο και χωρίς καν να είναι σπίτι του, έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ήταν κάτι που θα μπορούσες να δεις μόνο σε ταινίες. Να όμως που έγινε πραγματικότητα…
Δεν μένει παρά να συντονιστείς με τη νέα πραγματικότητα, ζώντας πλέον σε ένα σπίτι που όλα θα είναι πιο εύκολα και αυτοματοποιημένα.
Η εξέλιξη στη Morris
Έχοντας γράψει ιστορία στο χώρο των οικιακών συσκευών, θα ήταν αδύνατο μια εταιρεία όπως η Morris να μη συμμετέχει στην τεχνολογική επανάσταση που συντελείται σήμερα. Διαθέτει λοιπόν μία μεγάλη γκάμα έξυπνων ηλεκτρικών συσκευών που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και απλή.