fbpx

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν επιλέξεις αφυγραντήρα!

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν επιλέξεις αφυγραντήρα!

How to: Αγορά αφυγραντήρα!

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν επιλέξεις αφυγραντήρα!

Ο εξοπλισμός του προσωπικού σου χώρου με έναν αφυγραντήρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για σένα.

Ένας αφυγραντήρας έχει πολλά οφέλη. Πρώτα από όλα δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον, το οποίο φροντίζει την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. Διώχνει μακριά την υγρασία του χώρου και τα βακτήρια και δημιουργεί μια καθαρή ατμόσφαιρα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, σε βοηθάει να εξοικονομήσεις χρόνο στην καθημερινότητά σου με τη λειτουργία στεγνώματος ρούχων!

Αν τα παραπάνω σε έχουν πείσει για να αγοράσεις τον πρώτο σου αφυγραντήρα, παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό με χρήσιμα tips για να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει σε σένα!

  • Πρόσεξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντός σου και το διαθέσιμο χώρο!

Μέτρησε με ακρίβεια τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου σου και επίλεξε τα λίτρα του αφυγραντήρα που καλύπτουν τα τετραγωνικά του σπιτιού σου.

Βρες την κατάλληλη θέση για τον αφυγραντήρα σου μακριά από τοίχους και κουρτίνες. Μια ιδανική θέση είναι στο κέντρο ενός μεγάλου χώρου, ώστε όταν ανοίγεις τις πόρτες των υπόλοιπων δωματίων, ο αφυγραντήρας να μπορεί να απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία όλου του σπιτιού.

Τέλος, παρατήρησε εάν στο χώρο που θέλεις να μπει ο αφυγραντήρας, υπάρχουν προβλήματα υγρασίας σε κάποιον τοίχο.

  • «Άκουσε» τις πραγματικές σου ανάγκες!

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τον αφυγραντήρα που βρήκες σε προσφορά, ή τον αφυγραντήρα που σου πρότεινε η συνάδελφος από το γραφείο και σε διαβεβαιώνει πως λειτουργεί εξαιρετικά.

Θυμήσου πως οι ανάγκες διαφέρουν από σπίτι σε σπίτι. Εάν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι, ένας αφυγραντήρας με smart λειτουργίες και σύνδεση στο Wi-Fi, όπου σου δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Εάν έχεις σκοπό να τον μετακινείς, φρόντισε να διαθέτει ροδάκια και χειρολαβή ή να είναι ελαφρύς.

Επιπλέον, αν στο σπίτι σου έχεις παιδιά ή πρόσωπα που υποφέρουν από αλλεργίες, τότε προτίμησε αφυγραντήρα με ιονιστή, ο οποίος αφαιρεί τη σκόνη, τα βακτηρίδια και τις ανεπιθύμητες οσμές, όπως ο καπνός. Ο αφυγραντήρας με ιονιστή χαρίζει άλλωστε την υψηλότερη ποιότητα αέρα.

Επένδυσε στον αφυγραντήρα που θα κάνει match με τον χώρο σου, και όχι στον πιο ισχυρό που κυκλοφορεί στην αγορά.

  • Μην αγνοείς τον θόρυβο και διάλεξε τον τύπο αποστράγγισης που σου ταιριάζει!

Ένα fact που σίγουρα δεν γνώριζες είναι πως ο θόρυβος συνδέεται με τη λειτουργία του αφυγραντήρα. Για αυτό, εάν θέλεις τον αφυγραντήρα στο υπνοδωμάτιο σου, μπορείς να προτιμήσεις έναν με αθόρυβη λειτουργία, όπως τα μοντέλα που θα βρεις στον Morris.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, εξίσου σημαντικό πριν προβείς στην αγορά, είναι να γνωρίζεις εάν η αποστράγγιση του αφυγραντήρα είναι συνεχής, δηλαδή αν συνδέεται με την αποχέτευση ή αν έχει ενσωματωμένη αντλία νερού.

Ο Morris με την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση, διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά αφυγραντήρων, η οποία προσαρμόζεται σε όλων των ειδών τις ανάγκες.

Ένα fun fact είναι ότι στους αφυγραντήρες Morris, υπάρχει φωτισμός στο πάνω μέρος τους, που ανάλογα με το χρώμα του υποδεικνύει το επίπεδο υγρασίας του χώρου!

Η υγεία σου είναι πάνω απ’ όλα και η προσθήκη ενός αφυγραντήρα στο σπίτι σου, προσφέρει μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από υγρασία και μούχλα.

Ανέπνευσε ελεύθερα σε ένα περιβάλλον αναζωογόνησης, απολαμβάνοντας την ευεξία στον χώρο σου με έναν αφυγραντήρα που δίνει την πνοή ανανέωσης που θέλεις!

Δες εδώ:

Morris | Αφυγραντήρες – Καθαριστές αέρα