fbpx

Πρακτικός οδηγός για την επιλογή πλυντηρίου πιάτων

Πρακτικός οδηγός για την επιλογή πλυντηρίου πιάτων

Η κουζίνα είναι το βασίλειό σου! Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που ξεχνιέσαι δημιουργώντας! Χρώματα, μυρωδιές, υφές, γεύσεις… Όλα αυτά, ανακατεμένα με το μεράκι, το κέφι και τη φαντασία σου, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για να ξεφύγεις από την καθημερινότητά σου…

Είναι αλήθεια ότι τα φαγητά και τα γλυκά σου σε γεμίζουν υπερηφάνεια!

Δεν θέλεις όμως να σε γεμίζουν και κούραση…

Γιατί η διαδικασία του μαγειρέματος είναι πολύ δημιουργική, αλλά όταν μετά από αυτήν χρειάζεται να πλύνεις ένα βουνό από άπλυτα πιάτα και ποτήρια, ίσως να γίνεται κουραστική και αφόρητη. Ειδικά όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και άρα πολύτιμος!

Για αυτό τον λόγο το πλυντήριο πιάτων θεωρείται πια μία από τις πλέον απαραίτητες συσκευές της κουζίνας μας!

Είτε ανήκεις σε εκείνους που έχουν ήδη ένα πλυντήριο πιάτων και απλά θέλουν να το ανανεώσουν, είτε θέλεις να αγοράσεις ένα για πρώτη φορά, ο παρακάτω οδηγός επιλογής θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις σκέψεις και τις ανάγκες σου, ώστε να επιλέξεις σωστά αυτό που θα σε εξυπηρετήσει περισσότερο!

 

Τα βήματα για να επιλέξεις το κατάλληλο πλυντήριο πιάτων είναι τα παρακάτω:

Α. Γενικά

1)      Διάλεξε τον τύπο που σε εξυπηρετεί

Υπάρχουν πολλά είδη πλυντηρίων πιάτων για διαφορετικά στυλ κουζίνας. Ημι-εντοιχιζόμενα, εντοιχιζόμενα, ελεύθερα, επιτραπέζια… Επίλεξε αυτό που θεωρείς ότι ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα σου ώστε να μην αποτελεί παραφωνία.

2)      Πρόσεξε τη διάσταση

Μέτρησε σωστά το διαθέσιμο χώρο που έχεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως… Ίσως να μην έχεις χώρο για πλυντήριο 60 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, θα οδηγηθείς σε πλυντήριο πιάτων 45 εκ. το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό ως προς την χωρητικότητά του. Εάν όμως έχεις χώρο, η επιλογή των 60 εκ. είναι μονόδρομος! Αν αναρωτιέσαι τι θα σου χρειαστεί, να ξέρεις ότι πάντα έχεις ανάγκη από παραπάνω χώρο!

3)      Προσάρμοσε τις ανάγκες σου στο budget σου

Δεν χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις, αλλά δεν είναι και σοφό να ξεπερνάς τα όρια σου. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του πλυντηρίου πιάτων που θες, διαμόρφωσε το εύρος τιμών στο οποίο μπορείς να κινηθείς και αντίστοιχα φρόντισε να μην ξεφύγεις.

Β. Εξειδικευμένα

1)      Δώσε προτεραιότητα στην καθαριστική ισχύ

Το πλυντήριο πιάτων που θα επιλέξεις πρέπει να είσαι σίγουρος ότι καθαρίζει σωστά τα σερβίτσια σου! Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βγάλει τα ποτήρια από ένα πλυντήριο που έχει μόλις τελειώσει και να δει υπολείμματα τροφών στην επιφάνειά τους… Ο μοναδικός τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλέξει σωστά είναι να βεβαιώσεις ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανταποκρίνονται στα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αφενός μεν η απόδοση πλύσης και στεγνώματος να είναι πιστοποιημένα επιπέδου Α αφετέρου δε, το σύστημα ψεκασμού του νερού να κατανέμει ομοιόμορφα το νερό.

2)      Επένδυσε σε ένα αξιόπιστο και αποδοτικό μοτέρ

Όσο πιο εξελιγμένης τεχνολογίας είναι το μοτέρ του πλυντηρίου πιάτων που θα διαλέξεις, τόσο πιο σίγουρος θα είσαι ότι έχεις επενδύσει τα χρήματά σου σε ένα μηχάνημα που δεν θα σε προδώσει. Αναζήτησε λοιπόν ένα πλυντήριο πιάτων που θα διαθέτει μοτέρ τελευταίας τεχνολογίας (BLDC Inverter).

3)      Μην αμελήσεις το επίπεδο θορύβου

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μοιάζει αμελητέο αλλά όταν το πλυντήριο πιάτων που θα αγοράσεις θα ξεσηκώσει όλο το σπίτι και τους γείτονες στο πόδι για να λειτουργήσει, τότε θα καταλάβεις τη σημασία του να έχεις ένα πλυντήριο πιάτων που θα είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβο. Ειδικά, όταν η κουζίνα είναι κοντά στα υπνοδωμάτια.

4)      Να θυμάσαι ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Πέραν των παραπάνω χαρακτηριστικών που είναι βασικά για την επιλογή σου, θα πρέπει να κοιτάς πάντα και τα επιπρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα μοντέλο προκειμένου να αποφασίσεις. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνονται άχρηστα, αλλά δεν είναι… Για την ακρίβεια όσο περισσότερες δυνατότητες έχει ένα πλυντήριο πιάτων τόσο το καλύτερο για εσένα.


Τα πλυντήρια πιάτων Morris

Η εταιρεία MORRIS προσφέρει ένα μια υπερπλήρη γκάμα μοντέλων τα οποία έρχονται να καλύψουν και τους πλέον απαιτητικούς. Τα νέα μοντέλα τεχνολογίας BLDC Inverter έρχονται να συνεχίσουν την παράδοση δεκαετιών στην κατηγορία που καθιέρωσε το όνομα MORRIS στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Υπόσχονται χαμηλότατη κατανάλωση, χαμηλά επίπεδα θορύβου και μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, τα πλυντήρια πιάτων της έχουν εμπλουτιστεί με πρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν στόχο να συμβάλουν στην βέλτιστη απόδοση, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την καθημερινότητά σου!

Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

ü  3 καλάθια και 3 εκτοξευτήρες νερού.

ü  Εξελιγμένα συστήματα ψεκασμού ώστε να φτάνει το νερό με πίεση σε όλα τα σημεία και να εξαφανίζονται ακόμα και οι πλέον επίμονοι λεκέδες!

ü  Αυτόματο άνοιγμα πόρτας μετά το τέλος του προγράμματος. Έτσι με την είσοδο φρέσκου αέρα στο εσωτερικό, επιτυγχάνεται τέλειο στέγνωμα

ü  Εσωτερικός φωτισμός για μέγιστη ευκολία στη χρήση

ü  Αυτόματο πρόγραμμα πλύσης, το οποίο μεταβάλλει την διάρκεια και την θερμοκρασία πλυσίματος ανάλογα με το πόσο λερωμένα είναι τα σκεύη

ü  Λειτουργία “dual zone” με την οποία μπορείτε να επιλέξετε πλύση με πλήρες φορτίο (χρησιμοποιώντας και τα 2 βασικά καλάθια) ή πλύση μισού φορτίου χρησιμοποιώντας μόνο το κάτω καλάθι (σε περίπτωση που έχετε λίγα αλλά ογκώδη πιάτα) ή μόνο το πάνω καλάθι

ü  Δυνατότητα προγραμματισμού πλύσης με καθυστέρηση από 1 έως 24 ώρες

ü  Επιλογές επιπλέον στεγνώματος και ενισχυμένης πλύσης για καλύτερα αποτελέσματα πλύσης

ü  Πάνω καλάθι με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους και αναδιπλούμενα ράφια

ü  Κάτω καλάθι με αναδιπλούμενες σειρές ακίδων για μεγαλύτερη ευελιξία στο μέγεθος των σκευών που μπορείτε να τοποθετήσετε

ü  Aqua stop για απόλυτη προστασία από βλάβες λόγω διαρροής νερού

ü  Παιδικό κλείδωμα

Plus: 3 χρόνια εγγύηση για όλη τη συσκευή κα 10 χρόνια για το μοτέρ!