fbpx

Πριν έρθουν οι καινούριες σου ηλεκτρικές συσκευές

Πριν έρθουν οι καινούριες σου ηλεκτρικές συσκευές

Πριν έρθουν οι καινούριες σου ηλεκτρικές συσκευές

Έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο για να βρεις την κατάλληλη συσκευή που θα καλύψει τις ανάγκες σου. Έχεις κάνει έρευνα αγοράς και είσαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή σου. Αυτό που μένει είναι να γίνει η παραλαβή και η εγκατάσταση! Τόσο απλά…

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τελευταίο στάδιο της παραλαβής και της εγκατάστασης της καινούριας σου μεγάλης ηλεκτρικής συσκευής μοιάζει πολύ πιο απλό από ό,τι είναι. Για την ακρίβεια, χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός προκειμένου να μην καταλήξεις με σοβαρό πονοκέφαλο από προβλήματα που μπορεί να προκύψουν χωρίς να τα έχεις προβλέψει.
Για να μη βρεθείς λοιπόν σε αυτή τη δεινή θέση, καλό θα είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα έρθεις αντιμέτωπος με εκπλήξεις!

  1. Μέτρησε μία φορά και μετά ξαναμέτρησε. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας. Βεβαιώσου ότι οι πόρτες, ο διάδρομος και το ταβάνι είναι απαλλαγμένα από εμπόδια και το μέγεθός τους μπορεί να χωρέσει τη νέα συσκευή. Επίσης, εάν η σκάλα σου είναι υπό γωνία και η συσκευή ανεβαίνει στον πάνω όροφο, βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσει η νέα συσκευή. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσεις την εταιρεία που θα σου κάνει την παράδοση ότι ίσως να χρειαστεί γερανός. Σίγουρα, δεν θέλεις να προκύψει αυτό το θέμα τελευταία στιγμή.
  2. Προστάτεψε το πάτωμά σου. Εάν η συσκευή σου πρόκειται να μεταφερθεί με τροχήλατο καρότσι μεταφοράς, είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί το πάτωμά σου. Το ίδιο βέβαια μπορεί να γίνει και εάν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και της σύνδεσης, πέσει κάποιο βαρύ εργαλείο ή δεν είναι προσεκτικός ο τοποθέτης. Για το λόγο αυτό μην αφήσεις τίποτα στην τύχη. Κάλυψε με χαρτόνια τα επίφοβα σημεία και προσπάθησε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να είσαι ο ίδιος εκεί ή κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σου, για να προλάβει ατοπήματα που ίσως προκύψουν.
  3. Κανόνισε τι θα κάνεις την παλιά σου συσκευή. Το ιδανικό θα είναι -εάν αυτό είναι εφικτό- να τη δώσεις στην εταιρεία που θα σου κάνει την παράδοση. Γενικά να ξέρεις ότι υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να παραλάβουν τις ηλεκτρικές σου συσκευές και στη συνέχεια να τις ανακυκλώσουν. Κατά συνέπεια, είναι καλύτερο να κάνεις αυτό από το να αφήσεις την παλιά σου συσκευή στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς σου.
  4. Άδειασε την παλιά σου συσκευή. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά θα εκπλαγείς εάν μάθεις πόσοι έδωσαν το παλιό τους πλυντήριο γεμάτο με τα αγαπημένα τους ρούχα. Δεν θες να τα ψάχνεις μετά.
  5. Μάθε εάν η εταιρεία παράδοσης θα αναλάβει να πετάξει και τη συσκευασία. Εάν δεν το κάνει, θα πρέπει να οργανώσεις που θα πετάξεις ή θα ανακυκλώσεις όλη αυτή τη «χαρτούρα». Θα εκπλαγείς από το πόσα χαρτόνια και φελιζόλ θα μαζευτούν από τη νέα συσκευασία που θα έρθει στο σπίτι. Οπότε, εάν αναλάβεις εσύ αυτή τη δουλειά, προμηθεύσου με μεγάλες σακούλες απορριμμάτων για να χωρέσουν όλα.
  6. Έλεγξε τη νέα συσκευή για ζημιές μέσα και έξω. Αυτό πρέπει να το κάνεις πριν υπογράψεις ότι την παρέλαβες. Εάν έχει υποστεί ζημιά όταν φτάσει σε εσένα, επικοινώνησε με το κατάστημα λιανικής όσο είναι εκεί οι διανομείς και τράβηξε φωτογραφίες.
  7. Βεβαιώσου ότι παρέλαβες τη συσκευή που πραγματικά αγόρασες. Έλεγξε ότι ο αριθμός μοντέλου στην απόδειξη ταιριάζει με αυτόν της συσκευής. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στην επιστροφή.
  8. Κάλεσε υδραυλικό εάν είναι αναγκαίο. Μπορεί ο εγκαταστάτης να σου πει ότι οι συσκευές δεν μπορούν να συνδεθούν εάν δεν γίνουν πρώτα κάποιες εργασίες. Καλό θα είναι αυτή η συνεννόηση να γίνει πριν έρθει η νέα συσκευή, ώστε να μην έχεις πισωγυρίσματα και όλα να γίνουν στην ώρα τους.