fbpx

Ρετρό σειρά ψυγείων: Η υψηλή αισθητική στην κουζίνα

Ρετρό σειρά ψυγείων: Η υψηλή αισθητική στην κουζίνα

Τις τελευταίες δεκαετίες επιστήμη και τεχνολογία έχουν κάνει άλματα. Ταυτόχρονα εξελίσσεται ραγδαία και το design. Νέες φόρμες, νέες γραμμές και φουτουριστική αισθητική σε όλα. Ακόμη και στη συσκευασία ενός γιαουρτιού. Oτιδήποτε νέο σχεδιάζεται, από τη σακούλα του super market, μέχρι ένα πολυτελές yacht, υπάγεται στους κανόνες της σύγχρονης αισθητικής. Λογικό… Δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη… Όλα ντύνονται καινούρια και αναβαθμίζονται, ενώ τα παλιά ξεπερνιούνται και ανήκουν στην ιστορία…

Συμβαίνει όμως αυτό σε όλα;
Μπορεί για παράδειγμα, να ξεπεραστεί ο σχεδιασμός από ένα ζευγάρι σταράκια; Ή μπορείς να παρουσιάσεις κάτι πιο πρωτοποριακό σε σχεδιασμό από έναν ”Σκαραβαίο” του 1938;
 
Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό και πιο σύγχρονο σε design, παράλληλα όμως  πρέπει να αποδεχθείς ότι οι γραμμές κάποιων αντικειμένων είναι αναλλοίωτες στο χρόνο και παραμένουν σύμβολα αισθητικής. Τα σχετικά παραδείγματα – πέραν των παραπάνω – είναι αναρίθμητα.
Από την άλλη, δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς: Μα καλά, γίνεται να έχουμε στην κατοχή μας και να χρησιμοποιούμε μόνο παλιά αντικείμενα; Η τεχνολογία προχωράει και εμείς θα είμαστε προσκολλημένοι σε παλιά αντικείμενα, μόνο για χάρη της αισθητικής; Και τι θα γίνει με όλα εκείνα που όλοι αναζητούμε και θαυμάζουμε στη νέα τεχνολογία; Θα τα θυσιάσουμε στο βωμό της αισθητικής; Θα ζούμε στο παρελθόν, απλά γιατί ήταν πιο όμορφα τότε;
Η απάντηση είναι αρνητική. Μπορούμε να συνδυάσουμε το παρελθόν με το μέλλον, κρατώντας τα καλά στοιχεία και από τα δύο.
 
Πώς;
 
Είναι απλό. Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες, έχουν πλέον δημιουργήσει ρετρό σειρές για όλους εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν εκπτώσεις στην αισθητική τους και ταυτόχρονα θέλουν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής εξέλιξης.
Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα είναι η ρετρό σειρά της εταιρείας MORRIS.
 
 
 
Πιο συγκεκριμένα, η MORRIS αντιλαμβανόμενη ότι πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι το ψυγείο είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της κουζίνας μας, το οποίο μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα, δημιούργησε τη ρετρό σειρά ψυγείων. Τα ψυγεία της ρετρό σειράς της εταιρείας MORRIS, απευθύνονται σε όλους  εκείνους που δεν συμβιβάζονται με κάτι συνηθισμένο και βλέπουν το ψυγείο σαν ένα “statement” χρηστικό έπιπλο του χώρου τους, το οποίο προσθέτει χαρακτήρα σε όλο το σπίτι.
 
Η ρετρό σειρά, έχει δημιουργηθεί για όσους αρέσκονται στη διακόσμηση που περιλαμβάνει αρκετές δεκαετίες στυλ με κυριότερες εκείνες του ’50,  και ’60, από όπου είναι εμπνευσμένο και το design των συγκεκριμένων ψυγείων. Θέλοντας, να ανταποκριθεί στη διασκεδαστική, ζωντανή και σικάτη αίσθηση που δίνει πάντα το ρετρό στυλ, η εταιρεία MORRIS προσφέρει ψυγεία σε χρώματα που ξεφεύγουν από το απλό λευκό ή inox που έχουν όλα τα υπόλοιπα ψυγεία. Έτσι, στη ρετρό σειρά θα βρεις ψυγεία σε μαύρο, κόκκινο, γαλάζιο, πορτοκαλί, απαλό πράσινο ή ακόμη και κρεμ χρώμα, έχοντας τη δυνατότητα να δώσεις ένταση ή να δημιουργήσεις ένα πιο ήσυχο αποτέλεσμα.
Παράλληλα,  η ρετρό σειρά της MORRIS δεν υπολείπεται καθόλου σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα ψυγεία της. Είναι όμορφα καθώς εμπνέονται από το κλασικό design των δεκαετιών που προαναφέρθηκαν,  αλλά διαθέτουν και τεχνολογία αιχμής, συνδυάζοντας αρμονικά την στιλάτη αισθητική του παρελθόντος με την τεχνικά χαρακτηριστικά του παρόντος.

Συγκεκριμένα*:

·         Είναι ενεργειακής κλάσης Α++
·         Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και χωρητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού
Και έχουν:
·         Μηχανικό έλεγχο λειτουργίας
·         Γυάλινα ράφια
·         Κατάψυξη 4 αστέρων
·         Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Η εταιρεία MORRIS, με τη ρετρό σειρά ψυγείων καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες όλων εκείνων που αγαπούν την τεχνολογία και ταυτόχρονα είναι:

·         Στιλάτοι και τους αρέσει η κλασική τελειότητα
·         Ρομαντικοί και κάθε αντικείμενο έχει τη σημασία του
·         Funky και θέλουν αυτό να αποτυπώνεται σε κάθε αντικείμενο του σπιτιού τους
 
Μια σειρά για όσους αγαπούν τη λεπτομέρεια…
*Πέραν των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, κάθε μοντέλο έχει τα δικά του επιπλέον χαρακτηριστικά.