fbpx

Συχνά προβλήματα των πλυντηρίων πιάτων και οι λύσεις τους

Συχνά προβλήματα των πλυντηρίων πιάτων και οι λύσεις τους

Έχεις κάνει την έρευνα αγοράς που χρειαζόταν και έχεις επιλέξει ένα αξιόπιστο πλυντήριο πιάτων που έχει όλες τις προδιαγραφές που έψαχνες! Από την ώρα που το εγκατέστησες στην κουζίνα σου λες σε όλους σου τους φίλους ότι έχεις σωθεί! Η ζωή σου έχει αλλάξει!

Πράγματι! Αν υπολογίσεις το χρόνο που χρειαζόσουν για να πλένεις καθημερινά τα πιάτα που λέρωνες, θα διαπιστώσεις ότι έπρεπε να αφιερώνεις τουλάχιστον 1 ώρα κάθε ημέρα. Αυτό μας κάνει 7 ώρες την εβδομάδα και 28 ώρες το μήνα… Σχεδόν 1 ολόκληρη ημέρα (+ 4 ώρες παραπάνω) το μήνα αφιερωμένη στο πλύσιμο των πιάτων!

Είναι λοιπόν αδύνατο να αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε τη σπουδαιότητα που έχει για την ποιότητα της ζωής σου η αγορά του πλυντηρίου πιάτων σου!

Σε αυτήν όμως τη νέα σου πραγματικότητα, ενώ όλα θα ήταν ιδανικά, υπάρχουν κάποια σύννεφα που χαλούν τη συνολική εικόνα…

Το πλυντήριο πιάτων σου έχει κάποια προβλήματα που αν λυνόντουσαν όλα θα ήταν διαφορετικά…

 

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά από αυτά τα κοινά προβλήματα μπορούν να επιδιορθωθούν από εσένα γιατί δεν είναι τεχνικής φύσεως.

 

Παρακάτω θα βρεις μία λίστα από τέτοιου είδους προβλήματα με τις λύσεις τους:

1)      Τα πιάτα δεν καθαρίζονται καλά

Παρατηρείς υπολείμματα φαγητού στα πιάτα; Ο πιο συνηθισμένος ένοχος σε αυτή την περίπτωση είναι το βρώμικο φίλτρο. Είναι σημαντικό να το καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή όποτε έχει εμφανή υπολείμματα τροφών ώστε να διατηρείς το πλυντήριό σου σε άριστη κατάσταση. Σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή για να μην τραυματιστείς μιας και μπορεί να έχουν συσσωρευτεί και αιχμηρά αντικείμενα (π.χ. σπασμένο γυαλί).

Ένας ακόμη λόγος που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, είναι ότι δεν γεμίζεις σωστά το πλυντήριό σου. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να στριμώχνεις τα σκεύη σου. Τα πολύ βρώμικα πιάτα καλό θα είναι τα τοποθετείς στο κάτω μέρος του πλυντηρίου όπου κυκλοφορεί και η περισσότερη ποσότητα νερού. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι ο τρόπος που θα τα τοποθετήσεις, θα πρέπει να επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του νερού.

2)      Τα γυάλινα σκεύη έχουν λευκά σημάδια

Το πιο συχνό αίτιο σε αυτή την περίπτωση είναι το σκληρό νερό το οποίο σημαίνει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Σε ορισμένες περιοχές – ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σου – αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι, είτε ένα ενισχυτικό πλυντηρίου πιάτων, είτε –εφόσον διατίθεται από το μοντέλο που έχεις επιλέξει – να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία του αποσκληρυντή νερού.

3)      Τα σκεύη δεν στεγνώνουν επαρκώς

Αυτό είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις και οι αιτίες που το προκαλούν μπορεί να ποικίλουν. Οι πιο συνηθισμένες είναι ότι δεν έχεις βάλει λαμπρυντικό (πολλοί το ξεχνούν ή βάζουν λανθασμένη ποσότητα) ή δεν έχεις επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα (πάντα θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη το πόσο βρώμικα είναι τα σκεύη σου). Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να ευθύνεται για το κακό στέγνωμα των πιάτων σου είναι ότι βιάζεσαι να αδειάσεις τον κάδο. Από τη στιγμή που θα τελειώσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για 10 – 15 λεπτά και στη συνέχεια να αδειάζεις το πλυντήριο.

4)      Το πλυντήριο πιάτων μυρίζει άσχημα

Εάν υπάρχουν οσμές στο πλυντήριο, σίγουρα κάπου έχουν παγιδευτεί τρόφιμα (στο φίλτρο, στον ψεκαστήρα ή στις άκρες της πόρτας). Αναζήτησε  προσεκτικά την πηγή, αφαίρεσε το αίτιο αλλά δεν θα σταματήσεις εκεί. Θα πρέπει να βάλεις το πλυντήριο σε λειτουργία σε ένα πλήρες πρόγραμμα χωρίς σκεύη ώστε να απομακρυνθεί κάθε μυρωδιά.

Γενική Οδηγία

Τα παραπάνω συνιστούν τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις από το πλυντήριο πιάτων σου. Αυτό που πρέπει βέβαια να θυμάσαι πάντα, είναι ότι όσο πιο καλή χρήση κάνεις, τόσο λιγότερα προβλήματα τέτοιου είδους θα αντιμετωπίζεις.

Όσον αφορά όμως σε προβλήματα τεχνικής φύσεως, το σημείο κλειδί είναι η σωστή επιλογή της κατασκευάστριας εταιρείας.

Όσο πιο αξιόπιστο είναι το Brand, τόσο πιο ήσυχο θα έχεις το κεφάλι σου!