fbpx

Το κλιματιστικό κάνει καλό στην υγεία!

Ο βασικότερος λόγος που επιλέγουμε να βάλουμε Air Condition είναι γιατί δεν αντέχουμε τη ζέστη! Ειδικά αν ζούμε σε μεγάλη πόλη, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα…

Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι η αντιμετώπιση της ζέστης είναι μάλλον ο προφανής λόγος για να αγοράσεις ένα κλιματιστικό;

 

Τα οφέλη που κερδίζεις για την υγεία σου εγκαθιστώντας το, είναι πάρα πολλά. Και εάν δεν μπορούσες μέχρι τώρα να τα φανταστείς, παρακάτω θα βρεις μία λίστα με μερικά από αυτά:

1)     Μειώνει την υψηλή υγρασία

Ίσως το πιο σημαντικό όφελος του κλιματιστικού για την υγεία είναι η μείωση της υγρασίας στο σπίτι. Το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι συνδέεται με ακάρεα, σκόνη, μούχλα, θερμοπληξία και αφυδάτωση.

Αν και θα μπορούσες να μειώσεις την υγρασία και με άλλους τρόπους, η αγορά ενός κλιματιστικού είναι η πιο έξυπνη επιλογή γιατί καλύπτει όχι μία, αλλά πολλές ανάγκες σου (δροσιά, καθαρισμός αέρα, αφύγρανση)

2)     Μειώνει τις κρίσεις άσθματος

Όσοι πάσχουν από άσθμα, έχουν μεγάλη ανάγκη να ζουν σε ένα ασφαλές σπίτι – καταφύγιο. Το κλιματιστικό αποδεδειγμένα μειώνει τις πιθανότητες κρίσης άσθματος. Αυτό γίνεται αφενός με το φιλτράρισμα του αέρα που μπορεί να περιέχει ακάρεα, σκόνη, ρύπους ή αλλεργιογόνα, αφετέρου με την εξάλειψη της υγρασίας που οδηγεί σε μούχλα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συντηρείς σωστά το κλιματιστικό σου, καθαρίζοντας συχνά τα φίλτρα αέρα καθώς είναι αυτά που θα διατηρήσουν τον αέρα που αναπνέεις απαλλαγμένο από κάθε πιθανή βλαβερή ουσία.

3)     Βελτιώνει την  ποιότητα του αέρα

Από τη σκόνη μέχρι και τα βακτήρια, ο αέρας του εσωτερικού σου χώρου μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία σου εξαιτίας του ακατάλληλου αερισμού και της υπερθέρμανσης. Χάρη σε αυτούς τους παράγοντες μπορεί να εμφανίσεις βήχα, κρυολόγημα, πονοκεφάλους και ανεξήγητη κόπωση.

Ο ρόλος του κλιματιστικού σε αυτή την περίπτωση είναι καθοριστικός μιας και φιλτράρει τον αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού σου, βελτιώνοντας τον αερισμό και ελέγχοντας τη θερμοκρασία. Παράλληλα, η MORRIS παρέχει και άκρως πρωτοποριακές προτάσεις, όπου το κλιματιστικό μπορεί να εισάγει εντελώς φρέσκο και φιλτραρισμένο αέρα από το εξωτερικό ανανεώνοντας πλήρως τον αέρα του χώρου σας, χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξετε κάποια μπαλκονόπορτα ή παράθυρο.

4)     Μειώνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας

Η αιτία της αφυδάτωσης είναι η έλλειψη νερού. Δεν είναι όμως μόνο το ότι δεν πίνεις νερό. Αφυδατώνεσαι και όταν ιδρώνεις μιας και χάνεις νερό από το σώμα σου. Γενικά, όσο περισσότερο ιδρώνεις, τόσο πιο ευάλωτος είσαι στην αφυδάτωση.

Επίσης, θερμοπληξία μπορείς να πάθεις πάρα πολύ γρήγορα, όταν το σώμα αρχίσει να υπερθερμαίνεται λόγω της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Και οι δύο αυτές ασθένειες προλαμβάνονται με τον κλιματισμό μιας και ο δροσερός αέρας που παρέχει στο σπίτι ελαττώνει την εφίδρωση και μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος.

5)     Εξουδετερώνει τα έντομα και τα παράσιτα

Παρόλο που κάνεις τα πάντα για να μην έχεις κουνούπια, μυρμήγκια και μύγες, δεν γνωρίζεις ότι πέρα από τα εντομοκτόνα, τα κλιματιστικά, μειώνουν τον αριθμό των εντόμων και των παράσιτων γενικά, τα οποία εκτός από το να είναι ενοχλητικά, μπορούν να μεταδώσουν και πολύ σοβαρές ασθένειες.

Ο τρόπος με τον οποίο τα κλιματιστικά σταματούν τα έντομα και τα παράσιτα, είναι γιατί δημιουργούν δροσερό και ξηρό κλίμα ενώ εκείνα θέλουν ζεστό και υγρό κλίμα για να επιβιώσουν. Επίσης, μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματός σου, καθιστώντας σε λιγότερο ελκυστικό στα κουνούπια που προτιμούν ζεστά σώματα.

6)     Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην κοιμάσαι καλά. Μπορεί να διαλύσει την καθημερινότητά σου αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία σου. Όταν ιδρώνεις και δεν μπορείς να αναπνεύσεις από τη ζέστη, απλά δεν μπορείς να κοιμηθείς και αυτό σημαίνει ότι όλη η ημέρα σου θα καταστραφεί…

Η χρήση του κλιματιστικού το βράδυ, μειώνει τη θερμοκρασία του σώματός σου, βοηθώντας σε να κάνεις έναν ξεκούραστο και δροσερό ύπνο!

7)     Μειώνει το stress στον εργασιακό χώρο

Το άγχος στη δουλειά είναι δεδομένο. Δεν θέλεις να το εντείνεις δουλεύοντας σε συνθήκες σάουνας χωρίς να μπορείς να συγκεντρωθείς… Το κλιματιστικό λοιπόν στο χώρο εργασίας σου επιτρέπει να εργάζεσαι σε ανθρώπινο περιβάλλον χωρίς επιπλέον άγχος!

8)     Σε βοηθάει να ζεις καλύτερα

Όταν ζεις σε ένα περιβάλλον που η θερμοκρασία σου είναι ακριβώς όπως τη θες, δεν έχεις λόγο να παραπονιέσαι… Μπορείς να χαμογελάς με την άνεσή σου!

 

 

Στη Morris θα βρεις μεγάλη ποικιλία από έξυπνα κλιματιστικά νέας γενιάς που θα αλλάξουν τη ζωή σου, ΕΔΩ!