fbpx

Έξυπνα και ευέλικτα κλιματιστικά

Έξυπνα και ευέλικτα κλιματιστικά

Μπορεί να έχεις επενδύσει μια περιουσία για το σπίτι σου, αλλά ίσως να μην έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου στον εξοπλισμό του. Κάτι μπορεί να σου διαφεύγει νομίζοντας ότι δεν το έχεις ανάγκη.

Το Air Condition μπορεί να είναι μία τέτοια περίπτωση για εσένα, παρόλο που είναι μία από τις πιο σημαντικές συσκευές που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι σου.
Εάν δεν έχεις ήδη ένα, ίσως να μην γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής. Κάποιοι μπορεί να σου πουν ότι τα κλιματιστικά έχουν πολλά μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και ότι θέλουν συχνά καθάρισμα τα φίλτρα τους για να είναι καθαρός ο αέρας…
Παρόλα αυτά όμως, η αγορά των κλιματιστικών διαρκώς ανεβαίνει και κανένα καινούριο σπίτι δεν γίνεται να μην συμπεριλάβει στα βασικά έξοδά του την αγορά τουλάχιστον μίας τέτοιας συσκευής.
Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν βοηθήσει στην αλματώδη άνοδο της αγοράς των κλιματιστικών είναι ότι πλέον μιλάμε για μια νέα γενιά κλιματιστικών που είναι έξυπνα και προσαρμόζονται στις ανάγκες μας.
Τί σημαίνει αυτό;
 
Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους λόγους για τους οποίους τα νέα έξυπνα κλιματιστικά θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου:
1)     Έχουν Wi – Fi
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα ελέγχεις από όπου και εάν βρίσκεσαι! Σκέψου να γυρνάς ύστερα από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά και το σπίτι σου να είναι ακριβώς στην θερμοκρασία που θέλεις! Πώς θα γίνει αυτό; Θα το έχεις ρυθμίσει από το αυτοκίνητό σου στο δρόμο της επιστροφής!
2)     Είναι γρήγορα
Όσο και εάν σου ακούγεται περίεργο, μπορείς να έχεις την ψύξη που θες σε 30 δευτερόλεπτα και τη θέρμανση σε 60 δευτερόλεπτα. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να περιμένεις…
3)     Είναι customized
Μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμα που εσύ θες για το χώρο σου, ρυθμίζοντας και ενεργοποιώντας τη θερμοκρασία που θες τη στιγμή που τη θες, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα…
4)     Ελέγχουν τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξηράνουν την ατμόσφαιρα, καθώς έχουν αισθητήρα για να διατηρούν τα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα νιώσεις ποτέ δυσφορία στο λαιμό σου.
5)     Διατηρούν τον αέρα καθαρό
Αυτό σημαίνει ότι τα έξυπνα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να αυτοκαθαρίζονται, διατηρώντας πάντα τα στοιχεία τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με αυτόν το τρόπο δεν χρειάζεται να καλείς τεχνικούς γιατί πολύ απλά δεν τους έχεις ανάγκη
6)     Είναι αθόρυβα
Ο καιρός που τα κλιματιστικά ήταν συσκευές που δημιουργούσαν ηχορύπανση, έχει πια παρέλθει. Οι αεραγωγοί και οι γρίλιες τους είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που ο θόρυβος είναι ανύπαρκτος.
7)      Εξοικονομούν ενέργεια
Όλα τα κλιματιστικά νέα γενιάς διαθέτουν αλγόριθμο inverter που τα βοηθά να εξοικονομούν ενέργεια σε συνδυασμό με τη μέγιστή δυνατή απόδοση.
Το όνομα μετράει
 
Όλα τα παραπάνω, είναι όντως χαρακτηριστικά των κλιματιστικών νέας γενιάς, δεν είναι όμως δεδομένο ότι αποτελούν τη βάση για όλες τις εταιρείες. Υπάρχουν εταιρείες που τα κλιματιστικά τους δεν έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα κλιματιστικό που θα φέρει το όνομα μιας αξιόπιστης εταιρείας, η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα και την τεχνολογική υπεροχή του.
Η εταιρεία MORRIS
 
Μια από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο των κλιματιστικών είναι η MORRIS. Έχοντας επενδύσει σε καινοτόμες λύσεις, έχει καταφέρει να διαθέσει στην αγορά δύο νέα μοντέλα τα οποία όχι μόνο είναι έξυπνα αλλά είναι και ευέλικτα.
Πρόκειται για τα μοντέλα:
Μερικές από τις λειτουργίες τους:
·         WiFi με την υποστήριξη της TUYA, που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό της συσκευής από συσκευή με λειτουργικό Android ή IOS (κινητό τηλέφωνο, tablet κτλ.) με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
·         Ifeel: Ο ενσωματωμένος στο τηλεχειριστήριο αισθητήρας θερμοκρασίας βοηθάει στην καλύτερη και ακριβέστερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου.
·         Ανετη ψύξη, η οποία αποτρέπει την υπερβολική ξήρανση του χώρου.
·         Ρύθμιση θερμοκρασίας υψηλής ακρίβειας: μέσω της εφαρμογής Wifi δίνεται η δυνατότητα επιλογής επιθυμητής θερμοκρασίας με βήμα 0.5C.
·         Turbo: λειτουργία γρήγορης ψύξης (παροχή κρύου αέρα 17οC σε 30 δευτ.) και γρήγορης θέρμανσης (παροχή θερμού αέρα 40οC σε 60 δευτ.).
·         Φωτοαισθητήρας: Με την ενεργοποίησή του, η συσκευή αυτόματα θα σβήσει τις ενδείξεις της οθόνης της μόλις ανιχνεύσει ότι έχει σκοτεινιάσει.
·         Δυνατότητα απενεργοποίησης των ηχητικών ειδοποιήσεων κατά την εκτέλεση ρυθμίσεων.
·         Δυνατότητα καταγραφής & παρακολούθησης της κατανάλωσης ρεύματος μέσω της εφαρμογής WiFi.
·         Λειτουργία ύπνου με την οποία η συσκευή ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία, ανάλογα με την αρχική ρύθμιση και το χρόνο λειτουργίας.
·         Αυτόματη επανεκκίνηση και έξυπνη απόψυξη.
·         Χρονοδιακόπτης αυτόματης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής.
·         Ανεξάρτητη λειτουργία αφύγρανσης με δυνατότητα αφύγρανσης 29λίτρα ανά ημέρα.
·         Αυτοδιάγνωση βλαβών
·     Αυτοκαθαρισμός στοιχείου για την εσωτερική μονάδα, η οποία εκτελείται σαν ανεξάρτητος κύκλος λειτουργίας 30 λεπτών. Το στοιχείο ψύχεται ώστε να κάνει έντονη υγροποίηση ώστε να τρέξουν τα νερά μαζί με τα κατάλοιπα, και εν συνεχεία θερμαίνεται απότομα ώστε να στεγνώσει άμεσα.
·      Αντιμουχλική λειτουργία: Δυνατότητα ρύθμισης εκτέλεσης της λειτουργίας μετά τον τερματισμό λειτουργίας της συσκευής. Το κλιματιστικό αντί να κλείσει, θα συνεχίσει να λειτουργεί για κάποια λεπτά προκειμένου να στεγνώσει το στοιχείο και να αποτραπεί η δημιουργία μούχλας αλλά και δυσάρεστων οσμών.
·         Πολλαπλό φίλτρο καθαρισμού του αέρα (ιονισμού, κατεχινών, βιταμίνης C, ενεργού άνθρακα, φωτοκατάλυσης και αντιστατικό) και φίλτρο σκόνης και στερεών σωματιδίων που αφαιρείται και πλένεται.
·         Αυτόματη υπενθύμιση για την ανάγκη καθαρισμού του φίλτρου αέρα.
·         Πτερύγια ειδικού σχεδιασμού: 14 πτερύγια σε σχεδιασμό φύλλου, με 1372 οπές παρέχουν φυσική ροή αέρα.
·        Εκτεινόμενη περσίδα: Ειδικός σχεδιασμός όπου αντί να περιστρέφεται στατικά η περσίδα, εκτείνεται και ανάλογα με τη λειτουργία αλλάζει θέση. Στη θέρμανση παίρνει κλίση προς τα κάτω και στην ψύξη οριζόντια, ώστε να δημιουργεί μια φυσική ροή του αέρα και την πλέον ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο σας.
·       Σύστημα παροχής αέρα 4D με δυνατότητα περιστροφής των περσίδων κάθετα και οριζόντια για παροχή αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις.
·       Λειτουργία αποτροπής ψυχρής ριπής αέρα.