fbpx

Καταψύκτες με 2 πόρτες. Η άλλη επιλογή.

Καταψύκτες με 2 πόρτες. Η άλλη επιλογή.

Η ζωή όλων μας έχει γίνει ευκολότερη χάρη σε διάφορες ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν ανά τους αιώνες. Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο εάν δεν είχε ανακαλυφθεί το ρεύμα ή το τηλέφωνο! Αυτά βέβαια είναι πράγματα γνωστά και μη αμφισβητήσιμα από όλους. Εκείνο όμως που λίγοι έχουν σκεφτεί είναι το πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς την ανακάλυψη της συντήρησης των τροφίμων…

Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια ζωή σήμερα χωρίς κατεψυγμένα προϊόντα στο σπίτι μας. Όλοι έχουμε ανακουφιστεί στην ιδέα ότι αφού είμαστε κουρασμένοι και δεν μπορούμε να πάμε στο super market, έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε κάτι από την κατάψυξη και να το μαγειρέψουμε! Αντίστοιχα βέβαια και πολλά εστιατόρια θα λειτουργούσαν εντελώς διαφορετικά, εάν δεν είχαν καταψύκτες.

Προς έκπληξη πολλών, η κατάψυξη είναι μια πολύ πρόσφατη εφεύρεση. Για την ακρίβεια ανακαλύφθηκε μόλις τη δεκαετία του ΄40. Από τότε μέχρι και σήμερα, η καθημερινότητά μας και οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν διαμορφωθεί με βάση αυτές τις νέες δυνατότητες που έχουμε στην κουζίνα. Όλοι έχουμε ένα μικρό ή μεγάλο ψυγείο που δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό.
Εάν όμως μας έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας;

Δεν θα θέλαμε να μάθουμε τον τρόπο;

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι καταφατική. Όλοι θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο που θα μας κάνει να μην αγχωνόμαστε πια για το που θα αποθηκεύσουμε τα τρόφιμα όλης της οικογένειας. Αυτό βέβαια για έναν εργένη δεν αποτελεί πρόβλημα. Για μία οικογένεια όμως είναι μεγάλο θέμα που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν δεν υπάρχει βοήθεια στο σπίτι και δουλεύουν και οι δύο γονείς.

Η λύση είναι να προμηθευτούμε έναν καταψύκτη – μπαούλο διπλής λειτουργίας και με διπλές πόρτες!

Γιατί;

1)     Κανένα ψυγείο (όσο μεγάλο και αν είναι) δεν διαθέτει κατάψυξη τόσων λίτρων όσο ένας καταψύκτης-μπαούλο. Με αυτή τη δυνατότητα μπορούμε να αγοράσουμε και να αποθηκεύσουμε μεγάλες συσκευασίες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μην τρέχουμε συνέχεια στο super market για ανεφοδιασμό.
2)     Οι δύο πόρτες (εξωτερική από μέταλλο και εσωτερική από τζάμι) που διαθέτουν οι συγκεκριμένοι καταψύκτες τους καθιστούν πιο αποδοτικούς στην ψύξη μιας και μπορούμε να ανοίγουμε την εξωτερική και χωρίς να χάνεται καθόλου η θερμοκρασία να βλέπουμε από το τζάμι της εσωτερικής πόρτας που είναι αυτό που θέλουμε να πάρουμε. Με αυτόν το τρόπο προσέχουμε τόσο την τσέπη όσο και το περιβάλλον, χωρίς να σπαταλούμε άσκοπα ενέργεια.
3)     Η διπλή λειτουργία που διαθέτει, κάνει τον καταψύκτη – μπαούλο μία εξαιρετικά ευέλικτη συσκευή. Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί γυρνάμε τη λειτουργία στη συντήρηση και έχουμε ένα επιπλέον ψυγείο στο σπίτι! Τα χέρια μας λύνονται σε μηδενικό χρόνο!
4)     Έχουν πολύ υψηλούς χρόνους! Τί σημαίνει αυτό; Ότι έχουν λειτουργία ταχείας κατάψυξης αλλά και χρόνο αυτονομίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έως και 2 ημέρες. Οι 2 πόρτες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αυτονομία.
Πώς θα οργανώσουμε καλύτερα ένα καταψύκτη – μπαούλο

Είναι πολύ σημαντικό, εφόσον διαθέτουμε μία τέτοια συσκευή στο νοικοκυριό μας, να την χρησιμοποιούμε και σωστά ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της στο έπακρο. Παρακάτω υπάρχει μία λίστα με πρακτικές συμβουλές για να οργανώσετε τον καταψύκτη – μπαούλο που διαθέτετε.
  • Κάντε μία απογραφή των προϊόντων που αποθηκεύετε ώστε να θυμάστε πότε βάλατε το κάθε τρόφιμο στον καταψύκτη σας. Ιδανικά κάντε μία λίστα.
  • Παροτρύνετε όλα τα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν, να συμβουλεύονται και να ανανεώνουν αυτή τη λίστα πριν βάλουν ή βγάλουν κάτι από τον καταψύκτη.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πρώτα αυτά που αποθηκεύσατε παλαιότερα. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο τρόπος τοποθέτησης. Τα πιο παλιά τρόφιμα πρέπει να βρίσκονται πιο πάνω και τα πιο καινούρια κάτω. Με αυτόν το τρόπο θα καταναλώνετε πρώτα τα πιο παλιά μιας και τα πιο καινούρια δεν θα τα φτάνετε εύκολα.
  • Χωρίστε τα τρόφιμά σας σε μερίδες πριν τα βάλετε στην κατάψυξη. Αφιερώστε λίγο χρόνο σε αυτό γιατί γνωρίζετε πόσο δύσκολο θα είναι να διαχωρίσετε μία μάζα από κατεψυγμένο κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Σίγουρα δεν θέλετε να σας συμβεί αυτό…
  • Κάντε τις συσκευασίες σας όσο γίνεται πιο επίπεδες για να εξοικονομήσετε χώρο. Οι άμορφες μάζες καταλαμβάνουν πολύ χώρο που ίσως χρειαστείτε αργότερα.
  • Κωδικοποιείστε με χρώματα τις τροφές σας! Για παράδειγμα βάλτε κόκκινο αυτοκόλλητο στα κρέατα, πράσινο αυτοκόλλητο στα λαχανικά, λευκό στα ψάρια και κίτρινο στα πουλερικά. Έτσι, θα τα βρίσκετε πολύ πιο εύκολα στον καταψύκτη σας χωρίς να χρειάζεται να αφήνετε για ώρα ανοιχτή την πόρτα του χάνοντας ψύξη.

Που μπορούμε να βρούμε καταψύκτες – μπαούλα με 2 πόρτες;

Η εταιρεία Morris πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, προσφέρει καταψύκτες επαγγελματικών προδιαγραφών για οικιακή χρήση. Για το λόγο αυτό είναι η μόνη που έχει στους καταψύκτες της 2 πόρτες δίνοντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια αυτονομίας, γρηγορότερη και καλύτερης ποιότητας ψύξη.